Dit moet u weten als u APK3-erkenninghouder bent

Laatste update 12 mei 2022 Leestijd: 2 min

Er zijn twee zaken veranderd voor APK3-erkenninghouders per 1 mei 2022. Omdat er nog geen goedgekeurde hydraulische manometers op de markt zijn, heeft de RDW besloten de huidige situatie te verlengen tot 20 mei 2023. Daarnaast kunt u geen beroep meer doen op een RDW-keurmeester als u zelf geen APK3-keurmeester in dienst heeft.

De twee veranderingen per 1 mei 2022:

  • Gebruik manometer zonder typegoedkeuring verlengd. Voor het keuren van land- en bosbouwtrekkers heeft u volgens de regels een NMi-goedgekeurde hydraulische manometer nodig. Bij de invoering van APK3 was er geen leverancier die een goedgekeurde meter kon leveren. Daarom mocht u tot 1 mei 2022 een manometer gebruiken zonder NMi-goedkeuring. Omdat er nog steeds geen leverancier is, mag u deze tot 20 mei 2023 blijven gebruiken. Uw erkenningsbesluit wordt aangepast, dit ontvangt u binnenkort van de RDW.
  • Keuren door RDW-keurmeester niet meer mogelijk. Als uw bedrijf een APK 3-erkenning heeft maar geen medewerker die APK 3-keurmeester is, dan kon u het voertuig laten keuren door een RDW-keurmeester. Deze mogelijkheid is per 1 mei 2022 geëindigd.

Vragen?

Als u hier vragen over heeft, kunt u contact opnemen met de klantenservice van RDW via telefoonnummer (088) 008 74 47.

Over APK3: 

  • Er zijn ruim 17.000 landbouw- en bosbouwtrekkers met een kenteken in Nederland. Zij zijn alleen keuringsplichtig als ze gebruikmaken van de openbare weg. 
  • Op 79 keuringsstations wordt APK3 uitgevoerd, door in totaal 185 APK3-keurmeesters.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring