Verkoop nieuwe en gebruikte caravans plust 

Laatste update 04 maart 2022 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat in de eerste twee maanden van 2022 de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte caravans fors toenam ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Destijds waren in januari en februari de showrooms noodgedwongen gesloten vanwege de harde lockdown. 

De afgelopen twee maanden werden 709 nieuwe caravans geregistreerd, tegen 548 in de eerste twee maanden van 2021, oftewel een stijging van 29 procent. Fendt is daarbij goed voor bijna 24 procent marktaandeel, gevolgd door Hobby met ruim 19 procent en Eriba-Hymer met meer dan 10 procent. In 2020, vlak voor de corona-uitbraak, werden in de maanden januari en februari 747 nieuwe caravans afgeleverd en in 2019 waren dat er 705. 

Occasionrecord

Bij de vakhandel werden in januari en februari bovendien 1.871 tweedehands caravans aangeschaft, terwijl dat er een jaar geleden nog 1.554 waren. Dat betekent een toename van 20 procent. Hobby en Fendt zijn met respectievelijk 20 en 10,5 procent de populairste merken op de occasionmarkt, Knaus completeert de top-drie met 9 procent aandeel. Nooit eerder sinds RDC op maandbasis deze verkoopdata rapporteert (2007) werden er zoveel gebruikte caravans door de vakhandel verkocht. 

Minder nieuwe campers

Op de markt voor nieuwe campers werd voor het eerst in zee lange tijd een daling in de verkoopcijfers genoteerd. In vergelijking met de eerste twee maanden van 2021 bedroeg de afname in het aantal registraties 7 procent, hoewel dat in absolute aantallen slechts 22 stuks betrof (van 326 naar 304). Eriba-Hymer, Knaus en Capron zijn tot nu toe de populairste merken dit jaar. De occasionmarkt draait nog steeds op volle toeren, getuige de 2.473 exemplaren die de vakhandel in januari en februari afleverde. Dat was maar liefst 26 procent meer dan een jaar geleden, toen 1.964 occasions via professionele verkopers een nieuwe eigenaar kregen. Adria, Eriba-Hymer en Bürstner zijn de populairste merken op de occasionmarkt. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring