Subsidie voor sanering bodemverontreiniging tot eind 2023 aan te vragen

Laatste update 10 maart 2022 Leestijd: 2 min

Heeft u (ver)bouwplannen en daarbij te maken met bodemverontreiniging? Dan kunt u nog tot eind 2023 subsidie krijgen voor bodemsanering. U vraagt de subsidie aan bij Bodembeheer Nederland.

Bodemverontreiniging op uw bedrijfsperceel kan roet in het eten gooien van uw bouw- of verbouwplannen. Stichting Bodembeheer Nederland kan in deze gevallen vaak uitkomst bieden via de zogenaamde Bedrijvenregeling, die u financieel ondersteunt bij het saneren van bodemverontreiniging op uw perceel. Deze regeling loopt nog tot 1 januari 2024. Concreet betekent dit dat u een aanvraag voor een bijdrage uiterlijk eind 2023 moet hebben ingediend. De bodemsanering dient uiterlijk eind 2029 te zijn afgerond.

Overdraagbaar bij verkoop of bedrijfsbeëindiging

De exacte subsidiebedragen verschillen per situatie. Gemiddeld bedragen ze zo’n 35% van de totale saneringskosten. Overweegt u uw bedrijf te verhuizen of het eigendom over te dragen, te verkopen of te beëindigen, dan is de Bedrijvenregeling nu bijzonder interessant. Het recht op subsidie is – mits de aanmelding voldoet aan de voorwaarden – volledig overdraagbaar. U kan ook voor subsidie in aanmerking komen als uw bedrijfsperceel een andere bestemming krijgt, zoals woningbouw. 

Subsidie aanvragen

Ga naar Stichting Bodembeheer Nederland om meer informatie in te winnen en subsidie aan te vragen. Voor vragen over de regeling neemt u contact op via info@bodembeheernederland.nl of 085 – 330 10 10.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring