Landelijke campagne SRN over tien jaar scooterrecycling 

Laatste update 16 maart 2022 Leestijd: 3 min

Scooter Recycling Nederland (SRN) voert momenteel een landelijke campagne om consumenten bewuster te maken van het belang van scooterrecycling. Tot 18 april komen er zes filmpjes online waarin de scooterheld kijkers meeneemt in de geschiedenis van tien jaar scooterrecycling. Consumenten maken daarbij kans op een waardebon van 75 euro door een paar vragen te beantwoorden. De campagne wordt gehouden in het kader van het tienjarig jubileum van SRN.

Tien jaar nadat SRN is opgericht zijn er bijna 180 inleverpunten en 65 demontagebedrijven door heel Nederland. Zij zorgen ervoor dat de laatste eigenaar zijn oude scooter kosteloos kan inleveren, waarna het SRN-erkende demontagebedrijf die milieubelastende materialen verwijdert. 

Het doel

Scooterrecycling is belangrijk omdat er in een scooter milieugevaarlijke stoffen in zitten die anders in onze leefomgeving terecht kunnen komen. De brom- of snorfiets bestaat voor ongeveer 70 procent uit materiaal dat goed te recyclen is. Daarnaast worden verschillende materialen gedemonteerd en gerecycled, zoals olie, brandstof en de accu. Bruikbare onderdelen worden hergebruikt, zodat een deel van een scooter een tweede leven krijgt op een andere scooter. 

Op pad met de scooterheld

Het jubileum van SRN is het startpunt voor een landelijke campagne om consumenten bewuster te maken van het belang van scooterrecycling. Tussen 21 februari en 18 april komen filmpjes over scooterrecycling online. In een serie van zes filmpjes neemt de scooterheld kijkers mee in de geschiedenis van tien jaar scooterrecycling. Consumenten maken kans op een waardebon van 75 euro door een paar eenvoudige vragen te beantwoorden. Uiteraard mag u de filmpjes en actie ook delen met uw klanten op uw website of social media! 

1,2 miljoen brom- en snorfietsen in Nederland

SRN is een initiatief van BOVAG en RAI Vereniging. In Nederland rijden zo’n 1,2 miljoen brom- en snorfietsen. Het is van belang om deze aan het einde van de rit op een verantwoorde manier te recyclen, nieuwe grondstoffen beschikbaar te maken en milieugevaarlijke stoffen op de juiste wijze af te voeren. Veel scooterimporteurs ondersteunen dit landelijke recyclingsysteem om scooters duurzaam te recyclen.

Lees in het dossier over Scooter Recycling Nederland meer over SRN en hoe u een erkend inleverpunt wordt. Meer informatie over de campagne en de filmpjes vindt u op de website van SRN

De eerste drie filmpjes:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring