Dorien Hielkema leert autobezitter zuiniger rijden in tv-programma Geluk op Wielen

Laatste update 03 maart 2022 Leestijd: 2 min

BOVAG-lid Dorien Hielkema van Verkeersschool Hielkema uit Heerenveen is vanaf 5 maart twaalf weken lang te zien in het tv-programma Geluk op Wielen van SBS6. Als rijcoach geeft ze autobezitters praktische tips om schoner en zuiniger te rijden.

In het programma worden onder andere de autokennis en vaardigheden van de kandidaat opgeschroefd via een doe-het-zelf autocheck, rijtest en een kennisquiz. De kijker ‘rijdt’ met Hielkema mee als zij met de kandidaat onderweg gaat en ziet door haar ogen welke winst er te behalen valt ten aanzien van brandstofkosten, milieu en verkeersveiligheid door zijn rijstijl aanpassen.

‘Gedreven, nuchter en eerlijke vakvrouw’

Initiatiefnemer en producent van het tv-programma Gwen Jansen kwam bij Hielkema uit na een tip van BOVAG. Jansen: “Ik was direct enorm enthousiast. Een absolute vakvrouw met een ongekende drive, flinke dosis Friese nuchterheid en eerlijkheid die helemaal zichzelf blijft voor de camera’s. In het dagelijks leven traint ze vooral vrachtwagenchauffeurs en ze is dus wel wat gewend. Door de ogen van Dorien Brouwer-Hielkema zien we dat er voor autobezitters qua rijvaardigheid nog buitengewoon veel winst te behalen voor portemonnee, milieu, rijcomfort en veiligheid onderweg.”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring