Cao voor Tankstations en Wasbedrijven is aangemeld bij SZW

Laatste update 10 maart 2022 Leestijd: 2 min

De cao voor Tankstations en Wasbedrijven kan weer toegepast worden nu de cao-tekst officieel is aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hierdoor kan er ook weer een proeftijd van twee maanden afgesproken worden in plaats van één maand. 

Volgens de wet mag er namelijk maximaal één maand proeftijd opgenomen worden in een arbeidsovereenkomst van zes maanden of langer. Maar de wet biedt de mogelijkheid om hier bij de cao vanaf te wijken. Deze afwijking is pas geldig op het moment dat de cao is aangemeld bij SZW en de kennisgeving van ontvangst is ontvangen. Voor de cao Tank en Was geldt dat vanaf 1 maart jl. De cao gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2022 en loopt af op 31 december 2023.

Algemeenverbindendverklaring

Na aanmelding van de cao is direct ook algemeenverbindendverklaring (avv) aangevraagd. Met deze verklaring geldt de cao voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, ook als zij geen lid zijn van BOVAG of BETA. BOVAG informeert u zodra de avv rond is.

Cao-boekje

De tekst van de nieuwe cao vindt u onderaan dit bericht. Nadat de cao algemeen verbindend is verklaard zullen de cao-boekjes gedrukt worden. Zodra deze er is, ontvangen BOVAG-leden kosteloos één exemplaar.

Vragen?

Heeft u vragen over de cao voor Tankstations en Wasbedrijven? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030) 659 53 00 of ledenadvies@bovag.nl.

Download:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring