Aanstaande helmplicht heeft geen invloed op occasionverkoop snorfietsen 

Laatste update 07 maart 2022 Leestijd: 2 min

Ondanks de helmplicht voor snorfietsers die later dit jaar van kracht wordt, blijft de occasionverkoop door de vakhandel in 2022 op hetzelfde niveau als een jaar geleden. In januari en februari werden volgens de data van BOVAG en RDC 4.522 tweedehands snorfietsen verkocht, welgeteld 2 minder dan vorig jaar. 

Ook in de particuliere handel is nog maar weinig te merken van de aanstaande helmplicht, aangezien er 19.918 snorfietsen tussen consumenten onderling werden verkocht in de eerste twee maanden van het jaar. Dat waren er amper 200 minder dan een jaar geleden. In tegenstelling tot de registraties van nieuwe snorfietsen is in de occasionverkoop de elektrische variant met een aandeel van slechts 6 procent nog een ondergeschoven kindje. In absolute aantallen werden er door de vakhandel 15 stuks elektrische snorfietsen méér verkocht dan een jaar geleden in januari en februari: 278 om 263. In de particuliere handel daalde dit segment van 1.090 naar 701 stuks. 

Brommers plussen

De afzet van gebruikte brommers steeg bij de vakhandel van 2.429 stuks in de eerste twee maanden van 2021 naar 2.646 dit jaar, oftewel een plus van 9 procent. Tussen particulieren onderling werden precies 12 tweedehands brommers meer verhandeld dan de 12.194 in januari en februari van 2021. Net als een jaar geleden betrof minder dan 9 procent van de occasions die de vakhandel verkocht een elektrische brommer (inclusief de verkoop van gebruikte speed pedelecs).  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring