Verkoop van brom- en snorfietsen in evenwicht 

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

In 2022 werden tot nu toe 14.745 nieuwe bromfietsen geregistreerd en 14.499 nieuwe snorfietsen. Niet eerder was de verdeling tussen beide categorieën zo in evenwicht, blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. In vergelijking met de eerste vijf maanden van 2021 daalde de totale afzet met 9,5 procent. 

Hoewel vanaf 2023 in het hele land een helmplicht voor snorfietsers gaat gelden, kochten dit jaar nog steeds vrijwel net zoveel mensen een nieuwe snorfiets als in de eerste vijf maanden van 2019. Vorig jaar waren dat er in die periode 23.642 en daardoor bedraagt de afname dit jaar bijna 39 procent. Als gevolg van de aanstaande helmplicht is de bromfiets uiteraard populairder en het aantal registraties in vergelijking met een jaar geleden steeg dan ook met 70 procent. 

50 procent elektrisch

Meer dan de helft van alle nieuwe brom- en snorfietsen dit jaar is elektrisch aangedreven, hetgeen neerkomt op 14.698 exemplaren. Twee jaar geleden was dat nog maar een kwart en in de eerste vijf maanden van 2018 slechts 15 procent. In de categorie bromfiets heeft dit jaar tot nu toe ruim 55 procent van de nieuwe registraties een elektrische aandrijving, terwijl dat bij de snorfietsen 45 procent betreft. Marktleider is NIU; een op de acht nieuwe elektrische brom- en snorfietsen is van dat merk. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring