Verkoop motoroccasions op recordhoogte 

Laatste update 02 juni 2022 Leestijd: 2 min

De Nederlandse vakhandel leverde dit jaar in de eerste vijf maanden 24.559 gebruikte motorfietsen af en dat is een recordaantal voor deze periode. Ten opzichte van een jaar geleden steeg de verkoop met 4 procent. 

Vorige maand werden 5.501 occasions afgeleverd en dat betekende een daling van 3 procent in vergelijking met mei 2021. Voornamelijk in januari en februari werden er fors meer tweedehands motoren verkocht dan in dezelfde maanden een jaar geleden, toen overigens een totale lockdown van kracht was en showrooms noodgedwongen gesloten bleven. Afgelopen april werd nog het hoogste aantal occasions ooit verkocht in een aprilmaand. 

Dieptepunt particuliere handel

De particuliere handel in occasions daalde ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2021 met ruim 6 procent tot 34.859 transacties. In mei wisselden 9.046 tweedehands motoren van eigenaar zonder tussenkomst van de vakhandel en dat waren er bijna 4 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Het aandeel van de particuliere handel in de totale occasionverkoop ligt dit jaar tot en met mei met 58,7 procent op het laagste niveau ooit. Tot 2018 was de occasionhandel tussen particulieren onderling altijd goed voor bijna 70 procent van de markt, maar sindsdien daalt dat aandeel met rasse schreden, ten gunste van de vakhandel.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring