Thijs Bochane en Jan Lenters voorgedragen voor BOVAG Verenigingsbestuur

Laatste update 08 juni 2022 Leestijd: 3 min

De selectiecommissie draagt bij de Ledenraad Jan Lenters (53) en Thijs Bochane (44) voor als lid van het Verenigingsbestuur van BOVAG. De Ledenraad zal zich op 5 juli aanstaande over deze voordracht buigen en er daarna een beslissing over nemen.

Jan Lenters is DGA is van AutoCombi voor personenauto’s, bedrijfswagens en trucks en van Compass Mobility Compass Lease BV / Rent en GO / Bike en GO en Transportgroep Oost Nederland BV / Compass Transport. Jan is het bedrijf in 1990 gestart en heeft het met een compagnon uitgebouwd tot een veelzijdig mobiliteitsbedrijf waarin naast verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s en bedrijfswagens, onderhoud, verhuur, lease, wasstraat en transportonderneming ook deelmobiliteit wordt aangeboden.
Bij BOVAG is Lenters bestuurslid en penningmeester van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven geweest tot februari 2021 en sinds februari 2021 is hij lid van de BOVAG Ledenraad.
De door de Ledenraad ingestelde selectiecommissie motiveert de voordracht van Jan Lenters als volgt: "Zijn visie, het brede profiel van zijn bedrijf en hemzelf maken hem zeer geschikt voor een functie in het Verenigingsbestuur. Daarbij is Lenters al langer betrokken bij BOVAG en kent hij de organisatie."

Thijs Bochane is DGA en algemeen directeur van Bochane Groep. Onder zijn leiding is Bochane uitgegroeid tot één van de grootste Renault-, Dacia- en Nissan-dealers van Nederland met zestien dealervestigingen, vier Vakgarages, achttien schadevestigingen en een lease- en verhuurmaatschappij. Met Boekhorst Autoschade heeft de groep een top 3-positie in Nederland wat betreft autoschadeherstelbedrijven.
Thijs is sinds 2017 bestuurslid en vice-voorzitter van BOVAG Autodealers.
De selectiecommissie: "De ontwikkeling van zijn bedrijf laat zien dat hij een topondernemer is. Hij heeft visie, is overtuigend in zijn handelen en hij kan rekenen op een breed draagvlak binnen BOVAG."

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: "Ik ben erg blij met deze twee kandidaten. Indien de Ledenraad zou besluiten tot benoeming over te gaan, dan ben ik van mening dat Jan en Thijs ons Verenigingsbestuur zullen versterken. Niet alleen brengen ze nog meer ondernemersbloed in ons bestuur, maar ze zullen ons ook versterken en aanvullen met de specifieke leiderschapskwaliteiten die ze ook al in hun ondernemingen hebben laten zien."  

Ten aanzien van de gevolgde procedure geeft Han ten Broeke aan: "In de nog lopende procedure om een kandidaat-bestuurslid te selecteren, waarin we tot mijn tevredenheid bij Thijs Bochane zijn uitgekomen, moesten we door het onverwachte en zeer trieste overlijden van Jack Derks op zoek naar een tweede kandidaat. Omdat Jack Derks pas recent was benoemd, hebben we ervoor gekozen om de procedure voort te zetten met Jan Lenters, die al in beeld was maar eerder zelf de voorrang gaf aan Jack. Ik ben enorm blij dat Jan zich alsnog beschikbaar heeft gesteld.”

De Ledenraad vergadert en besluit op 5 juli aanstaande over deze voordrachten.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring