Snorfietsoccasion blijft populair ondanks aanstaande helmplicht 

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Vanaf 2023 wordt in het hele land een helmplicht van kracht voor snorfietsers, maar desondanks werden in de eerste vijf maanden van dit jaar vrijwel net zoveel gebruikte snorfietsen verkocht als een jaar geleden. Volgens de cijfers van BOVAG en RDC leverde de vakhandel 15.439 occasions af, slechts 234 minder dan vorig jaar. 

De afzet van tweedehands brommers bij de vakhandel steeg licht, met anderhalf procent tot 7.767 stuks. Bij de verkoop van nieuwe exemplaren steeg het aantal bromfietsen in de eerste vijf maanden van 2022 met maar liefst 70 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Tegelijkertijd daalde de afzet van nieuwe snorfietsen met bijna 40 procent. In totaal werden 23.206 gebruikte brom- en snorfietsen afgeleverd en dat waren er welgeteld 123 minder dan vorig jaar tot en met mei. 10,5 procent van de verkochte brommeroccasions is elektrisch aangedreven en bij de snorfietsen is dat 7 procent. 

102.500 particulier verhandeld

De particuliere occasionhandel daalde in de eerste vijf maanden van 2022 met bijna 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In totaal wisselden 102.459 voertuigen van eigenaar zonder tussenkomst van de vakhandel. Een jaar geleden waren dat er 105.000. Meer dan 35 procent daarvan betrof een brommer en bijna twee derde was een snorfiets. Het aantal verhandelde bromfietsen daalde met 4,7 procent, terwijl de onderlinge snorfietshandel de afgelopen vijf maanden met ruim een procent afnam. In mei werden wel weer meer tweedehands snorfietsen tussen particulieren verhandeld (plus 2,5 procent). 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring