Premie derde WW-jaar en WGA vanaf 1 juli naar 0 procent 

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Het bestuur van de Stichting WWM (SWWM) heeft besloten dat de premie voor het derde WW-jaar en WGA vanaf 1 juli aanstaande tot en met 31 december 2024 naar 0 procent gaat. Tot 1 juli is de premie vastgesteld op 0,2 procent. De private aanvulling WW en WGA is een collectieve regeling die geldt voor alle medewerkers die werkzaam zijn bij motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven, tankstations en wasbedrijven en carrosseriebedrijven. 

In 2019 is de wettelijke duur van de werkloosheidsuitkering (WW) en WGA-uitkering verkort van drie naar twee jaar. Om dit te corrigeren, hebben sociale partners in de metaal- en technieksectoren collectieve afspraken gemaakt: de private aanvulling WW en WGA die is ingegaan op 1 juli 2019. 

De premie mag u volledig inhouden op het brutoloon van uw medewerkers. Maar vanaf 1 juli 2022 hoeft dit dus niet meer tot en met 31 december 2024, nu de premie in die periode op 0 procent is vastgesteld. 

Meer informatie en vragen 

Meer informatie over de private aanvulling WW en WGA in de metaal en techniek kunt u vinden op wwmetaalentechniek.nl. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.   

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring