Klopt die nieuwe salaristabel wel? (Ja!)

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Door de afgesproken loonsverhoging van 2,3 procent, gelden er per 1 juni 2022 nieuwe salaristabellen in de cao MvT. BOVAG Ledenadvies krijgt de vraag of de nieuwe loontabellen in de cao MvT wel kloppen. Werknemers waarvan gedacht wordt dat deze op tabelloon zitten, blijken erboven te zitten. Het korte antwoord is ja, de salaristabellen kloppen. De oorzaak van de verwarring is dat de loonsverhoging van februari 2021 alléén over het feitelijke loon is gegaan en niet is verwerkt in de salaristabel.  

Door de mogelijkheid, zij het in een zeer nauwkeurig omschreven situatie, om de loonsverhoging van februari 2021 niet toe te passen, konden de loontabellen niet worden aangepast. Daarom ging die loonsverhoging  enkel over het feitelijke salaris. Dat is geen gebruikelijk afspraak. Deze is dan ook in een bijzondere tijd gemaakt, namelijk tijdens alle onzekerheden vanwege de Corona-pandemie. Bij de loonsverhoging van februari 2021 waren er 3 opties:
  • Per 1 februari 2021 toepassen;
  • Uitstellen in ruil voor crisisbestrijdingsdagen en per 1 januari 2022 toepassen. Lees hier verder als u daar meer over wilt weten;
  • Nooit toepassen. Dit is alleen mogelijk geweest voor werkgevers die terecht gebruikt hebben gemaakt van NOW2 en NOW 3.

Gevolg

Het gevolg daarvan is dat een werknemer die voor de loonsverhoging van 1 februari 2021 op het niveau van de salaristabel werd betaald, na 1 februari 2021 boven het niveau van de salaristabel is terechtgekomen. Werknemers die na 1 februari 2021 zijn aangenomen, kunnen wel precies op de loontabel verdienen.  

Meer informatie

Kijk hier voor de nieuwe salaristabellen per juni 2022 of lees meer over deze loonsverhoging 

Vragen? 

Wilt u meer weten over de afgesproken loonsverhoging? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring