Import van occasions neemt af 

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Het aantal geïmporteerde gebruikte personenauto’s bedroeg dit jaar tot en met mei 110.523 en dat zijn er zo’n 4.500 minder dan een jaar geleden. Na 2021 is dat nog altijd het hoogste aantal ooit, maar in de afgelopen drie maanden daalde de import met ruim 12 procent, zo blijkt uit de gegevens van BOVAG en RDC.  

Voor autobedrijven is het steeds lastiger om in de Europese markt geschikte occasions te vinden, aangezien overal de nieuwverkoop tegenvalt en de vraag naar jonge gebruikte wagens groot is. In maart, april en mei werden cumulatief 9.000 occasions minder geïmporteerd dan in dezelfde periode vorig jaar. 64 procent van alle occasions die dit jaar werden ingevoerd was een benzineauto, terwijl dat vorig jaar in de eerste vijf maanden nog 78 procent was. Net als een jaar geleden betrof 10,4 procent een diesel en met ruim 17 procent verdubbelde het aandeel van hybrides in de import.  

EV-import verdrievoudigd

Het marktaandeel van volledig elektrische occasions in de importcijfers bedraagt tot en met mei 2022 bijna 8 procent en dat is een ruime verdrievoudiging ten opzichte van de bijna 2,4 procent een jaar eerder. Het meest geïmporteerde elektrische model in de eerste vijf maanden dit jaar was de Renault Zoe met ruim 11 procent marktaandeel. De Volkswagen ID.3 was goed voor bijna 7 procent van alle elektrische importoccasions, gevolgd door kleine broer Up met 5,5 procent.   

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring