Import van gebruikte motoren blijft stijgen 

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat er in de afgelopen vijf maanden een recordaantal van 8.931 gebruikte motorfietsen is geïmporteerd. Dat is 7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en bijna een verdubbeling ten opzichte van zeven jaar geleden. 

Een jaar geleden werden 8.347 motoroccasions ingevoerd en in de eerste vijf maanden van 2015 waren dat er nog slechts 4.586. Door de grote binnenlandse vraag naar gebruikte motorfietsen moet de vakhandel noodgedwongen zijn toevlucht nemen tot import. Elke maand dit jaar werd een record genoteerd qua importaantallen; in mei waren dat er 2.030 en dat was een toename van 4 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2021. 

Vijf merken

Net als bij de verkoop van nieuwe motorfietsen dit jaar is Yamaha het populairste merk qua occasionimport, met een aandeel van bijna 18 procent. Honda volgt met bijna 14 procent marktaandeel, terwijl BMW goed is voor ruim 13 procent van alle geïmporteerde occasions. Kawasaki en Harley-Davidson completeren de top-5 met respectievelijk bijna 13 en meer dan 8 procent marktaandeel. Zodoende komt ongeveer twee derde van de totale import voor rekening van deze vijf merken.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring