Handboek functie-indeling cao MvT vernieuwd 

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Het handboek functie-indeling voor bedrijven die onder de cao voor het voor het motorvoertuigen- en tweewielerbedrijf vallen is vernieuwd. Met het nieuwe handboek is het gemakkelijker om te bepalen in welke functie een medewerker ingedeeld moet worden en welk salaris een medewerker dus minimaal moet krijgen. 

Het nieuwe handboek functie-indeling is niet alleen beschikbaar als download, maar ook online gemakkelijk te gebruiken. U vindt het nieuwe handboek op de website mvtcao.nl/handboek-functie-indeling. Op deze website kunt u het handboek gemakkelijk doorzoeken door middel van de zoekfunctie. Heeft u de referentiefunctie gevonden die u nodig heeft, dan kunt u deze ook los downloaden onderaan de pagina. 

Functiefamilies en referentiefuncties 

Het nieuwe handboek is opgebouwd uit functiefamilies en referentiefuncties. Een functiefamilie is overkoepelend en kent u wellicht uit het voormalige handboek functie-indeling. Voorbeelden van functiefamilies zijn marketing, magazijn/logistiek en onderhoud/reparatie personenwagens, bedrijfswagens of tweewielers. 

Elke functiefamilie is vervolgens opgebouwd uit verschillende referentiefuncties. Dit zijn veelvoorkomende functies in de branche. In elke referentiefunctie staat de positie van de functie in de organisatie, het doel van de functie, de typering van de activiteiten die bij de referentiefunctie horen, complexiteit, zelfstandigheid, afbreukrisico en fysieke aspecten. Onderaan de referentiefunctie vindt u de functiecontext. Hiermee kunt u bepalen wanneer een bepaalde functie lichter of zwaarder is dan de beschreven referentiefunctie. Hierbij wordt ook meteen een indicatie gegeven van de inschaling in de salaristabellen. 

Vragen? 

Heeft u vragen over het nieuwe handboek functie-indeling? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring