Gebruikte kampeerauto’s blijven in trek 

Laatste update 03 juni 2022 Leestijd: 2 min

Volgens de cijfers van BOVAG en RDC verkocht de vakhandel dit jaar tot en met mei 7.611 gebruikte campers; welgeteld 68 stuks minder dan een jaar geleden en maar liefst drie keer zoveel als in dezelfde periode in 2012. Tweedehands kampeerauto’s zijn nog steeds ongekend populair. 

De afgelopen maanden is het voor Nederlandse handelaren wel steeds lastiger gebleken om de occasionvoorraad aan te vullen. De kampeertrend heeft sinds de uitbraak van corona in heel Europa de kop op gestoken en de vraag naar occasions is dan ook overal hoog. In mei werden 1.659 gebruikte campers afgeleverd en dat was 6 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook de handel tussen particulieren onderling blijft op hoog niveau; in de eerste vijf maanden van 2022 wisselden 7.923 kampeerauto’s van eigenaar zonder tussenkomst van de vakhandel. Dat is 2,5 procent onder het niveau van een jaar geleden. 

Kleine daling caravanoccasions

Vakhandelaren verkochten tot en met mei tevens 6.392 gebruikte caravans, oftewel een kleine 4 procent minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Afgelopen maand werden 1.430 stuks afgeleverd en dat was bijna 8 procent minder dan in mei 2021. Particulieren onderling verhandelden in de eerste vijf maanden van het jaar 13.682 tweedehands caravans en dat betekent een daling van 6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Desalniettemin blijft het totale aantal caravans en campers stijgen, inmiddels zijn dat er bijna 585.000. 

Download de verkoopcijfers:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring