Terugblik ledenbijeenkomst Energiesystemen en Revisie: methanolprojecten, onderwijsvernieuwing en netwerken

Laatste update 07 juli 2022 Leestijd: 2 min

Leden van BOVAG Energiesystemen en Revisie kwamen vorige week bij elkaar bij het expertisecentrum van de landbouwmechanisatie Aeres Tech in Ede. Ze informeerden zich onder meer over diverse methanolprojecten en onderwijsvernieuwing (GET). Er was ook volop gelegenheid om te netwerken. Lees de korte terugblik, download de presentaties en bekijk de foto’s.

Na een rondleiding door Aeres Tech en een netwerkmoment passeerden diverse projecten de revue. Voorzitter Bart Verhoeve besprak de EIA-regeling voor scheepsmotoren. Jean Coumans presenteerde de samenwerking van het Da Vinci College met twintig organisaties, waaronder BOVAG, om de vorm (meer digitaal / op afstand) en de inhoud van onderwijscurriculum (meer groene technologie) te vernieuwen. Daarna lichtten diverse gastsprekers de status van een aantal methanolprojecten toe, waaronder het retrofitkit-project waarvoor BOVAG de oprichting van een consortium inventariseert. Leden konden tijdens een tweede netwerkmoment deze ontwikkelingen bediscussiëren, waarna futuroloog en econoom Peter van der Wel het programma afsloot met een inspirerend betoog over mobiliteit en energietransitie.  

Presentaties en foto’s

Heeft u de bijeenkomst gemist, of wilt u de informatie over de projecten nalezen? Download hieronder dan de presentaties en bekijk de foto’s van de bijeenkomst.

Werving afstandsonderwijs GET - Jean Coumans

Schoon Schip Methanol - Menno Merts

Green Martime Methanol - Pieter 't Hart

Methanol for Shipping - Khalid Tachi


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring