Sectorplannen coronamaatregelen gepubliceerd

Laatste update 20 juli 2022 Leestijd: 3 min

Na twee jaar lang strenge maatregelen, versoepelingen en lockdowns, hebben ondernemers inmiddels een goed beeld van wat wel en niet werkt in de strijd tegen corona. Elke sector heeft met die inzichten sectorplannen gemaakt met daarin acties die helpen om het aantal coronabesmettingen te verminderen / voorkomen. BOVAG is hier nauw bij betrokken. Belangrijk is ook dat de plannen maatregelen beschrijven die niet werken voor hun sector. Het doel van de plannen is om een opgelegde sluiting te voorkomen en daarnaast laten de ondernemers zien dat ze bereid zijn mee te werken aan de gezamenlijke bestrijding van corona.

Bekijk hier de plannen per sector: 

Niet voor de werkvloer

De sectorplannen zijn gemaakt op verzoek van de overheid en zijn gericht op maatregelen voor klanten en bezoekers. De meeste sectorplannen geven geen beschrijving voor afspraken op de werkvloer. Dat wil niet zeggen dat hier geen maatregelen hoeven te worden genomen. Het blijft belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw medewerkers veilig kunnen werken. Zorg dat uw RI&E op orde is wat betreft COVID-19. Kijk voor tips op het Arboportaal. 

Voorlopig

De sectorplannen zijn op dit moment nog voorlopige plannen. Deze zomer worden ze beoordeeld door onder andere het RIVM. Ze worden naar verwachting niet eerder dan in september vastgesteld. Ondertussen heeft de overheid ook een langetermijnstrategie COVID-19  uitgewerkt voor de pandemie. Hierin staat wat er moet gebeuren in de verschillende fasen van de coronapandemie. Ook hierbij is het uitgangspunt dat de samenleving open blijft. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring