RDW doet onderzoek naar tellerstanden onder (potentiële) motoreigenaren

Laatste update 14 juli 2022 Leestijd: 2 min

RDW heeft momenteel een enquête lopen over het onderwerp tellerstanden, onder consumenten die recent een motor hebben gekocht of van plan zijn om dat binnenkort te doen. Het onderzoek vraagt onder andere of (potentiële) motoreigenaren letten op tellerstanden bij de aanschaf van een motor. Het onderzoek levert RDW meer informatie op over hoe bewust de consument omgaat met het checken van tellerstanden en hoe dit en het RDW-voertuigrapport verbeterd kunnen worden.

RDW-erkende motorbedrijven geven sinds 1 juli 2021 de tellerstanden van motorfietsen door bij onder andere reparatie en onderhoud. RDW registreert tellerstanden om de koper betrouwbare informatie over tellerstanden te geven en fraude met tellerstanden terug te dringen. Een teruggedraaide tellerstand geeft een verkeerd beeld van de motor en zorgt mogelijk voor onveiligheid en onverwachte kosten bij de consument. De consument zou zich hiervan bewust moeten worden en moeten vragen naar een gecontroleerde kilometerstand. Met het onderzoek kijkt RDW hoe dit verbeterd kan worden. 

Het onderzoek wordt door i & o research uitgevoerd, in opdracht van RDW. Het staat u vrij om de enquête te delen met uw (potentiële) klanten. De vragenlijst staat open tot en met zondag 17 juli en is te vinden via de volgende link: startvragenlijst.nl/tellerstand.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring