Minder nieuwe caravans en campers als gevolg van onderdelentekorten

Laatste update 05 juli 2022 Leestijd: 2 min

Volgens de cijfers van BOVAG en RDC werden in de eerste helft van dit jaar 4.867 nieuwe caravans geregistreerd, oftewel bijna 10 procent minder dan in dezelfde periode in het succesvolle verkoopjaar 2021. Ten opzichte van de jaren vóór corona noteren de caravankopers alsnog een plus van zo’n 10 procent.

De registraties van nieuwe campers laten een daling van 29 procent zien ten opzichte van de eerste zes maanden vorig jaar. In totaal werden tot en met juni 1.450 nieuwe kampeerauto’s op kenteken gezet, terwijl dat er een jaar geleden nog ruim 2.000 waren. Het aantal afgeleverde campers is dit jaar ongeveer gelijk aan de aantallen in de eerste helft van 2018 en 2019. Zowel voor nieuwe caravans als voor campers geldt dat de industrie momenteel kampt met leveringsproblemen als gevolg van wereldwijde onderdelentekorten, net zoals dat in de autobranche het geval is. 

Marktleiders

De Duitse zustermerken Hobby en Fendt zijn traditiegetrouw de marktleiders en daarvan werden er dit jaar tot en met juni respectievelijk 894 en 858 afgeleverd, goed voor een gezamenlijk marktaandeel van 36 procent. Knaus volgt op de derde plek met 611 registraties en ruim 12,5 procent aandeel in de totale nieuwverkoop. Dethleffs leverde 491 exemplaren af (10 procent) en Eriba-Hymer 421 (bijna 9 procent). 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring