Minder nieuwe aanhangwagens geregistreerd dit jaar

Laatste update 04 juli 2022 Leestijd: 2 min

Afgelopen halfjaar zijn in Nederland 12.839 nieuwe aanhangwagens geregistreerd en dat is volgens de cijfers van BOVAG en RDC een afname van 11,5 procent ten opzichte van de eerste zes maanden in 2021. Een jaar geleden werden tot en met juni ruim 14.500 exemplaren afgeleverd.

In de afgelopen twee coronajaren viel uit de aanhangwagenverkoop duidelijk op te maken naar welke producten en diensten er veel vraag was. Er werd veel verbouwd en getuinierd, dus aannemers en hoveniers hadden behoefte aan nieuw materieel. Daarnaast was er veel interesse in boten en gebruikte auto’s en dus in boottrailers en aanhangers om voertuigen te vervoeren. Tot slot werden veel paardentrailers verkocht, hetgeen erop duidt dat veel mensen (weer) gingen paardrijden of in elk geval investeerden in hun hobby. Dit jaar heeft het er alle schijn van dat de markt weer enigszins afkoelt.

Occasionhandel

De occasionverkoop door aanhangwagenbedrijven daalde in vergelijking met de eerste zes maanden van 2021 met 9 procent, tot 5.614 stuks. Dat aantal is voor de vakhandel nog immer een van de drie hoogste verkooptotalen ooit voor de verkoop van gebruikte aanhangwagens in de eerste helft van een kalenderjaar. Tussen particulieren onderling -of althans: zonder tussenkomst van de vakhandel- werden 21.309 occasions verhandeld en dat was 5 procent minder dan een jaar geleden.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring