83 procent meer nieuwe EV’s

Laatste update 06 juli 2022 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat er in de eerste zes maanden van dit jaar 29.531 nieuwe elektrische personenauto’s zijn geregistreerd, oftewel 83 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. Het aandeel van EV’s in het totale aantal registraties tot en met juni bedroeg 19,2 procent en dat was een jaar geleden minder dan 10 procent.

De ‘traditionele’ benzineauto had een aandeel van iets meer dan 40 procent in het afgelopen halfjaar, terwijl dat in de eerste helft van 2021 nog 53,5 procent was. Hybrides -zowel met als zonder stekker- waren goed voor bijna 38 procent, tegen 33 procent een jaar geleden. Het marktaandeel van nieuwe diesels is intussen onder de 2 procent gedoken.  

EV-subsidie

Het jaarbudget van 71 miljoen euro voor particulieren die een nieuwe elektrische personenauto willen aanschaffen of leasen was eerder dit jaar al overtekend en er worden dit jaar dus geen nieuwe aanvragen meer in behandeling genomen. Volgens de RDC-data werden werd in de eerste zes maanden van 2022 ongeveer de helft van alle nieuwe EV’s aan particulieren uitgeleverd. Circa 28 procent was bestemd voor leasemaatschappijen, ruim 7 procent werd op naam van het MKB geregistreerd en 2,5 procent ging naar verhuurmaatschappijen. 

Lees ook:

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring