Ten Broeke: "Minder dan miljoen diesels is mijlpaal, maar moderne diesel niet criminaliseren"

Laatste update 31 januari 2022 Leestijd: 2 min

Het aandeel diesels daalt gestaag in Nederland. In februari zullen er minder dan een miljoen dieselauto’s in Nederland rondrijden, becijferde BOVAG op verzoek van BNR, dat mobiliteit deze hele week centraal stelt. In 2006 waren dat er nog 1,4 miljoen. “Dat is een mijlpaal”, reageert de algemeen voorzitter van BOVAG op de radiozender. Tegelijk bestrijdt hij de criminalisering van de moderne diesels en pleit hij voor meer stimulering van elektrische en hybride auto's.

Ten Broeke: "Tien tot vijftien jaar geleden werden dieselauto's nota bene gestimuleerd. Kleine en zuinige dieselauto's met een lagere CO2-uitstoot hadden geen motorrijtuigenbelasting en lage bijtelling. Maar we weten dat we uiteindelijk toe moeten naar zero-emissie auto's en daarom moet het aanschaffen van een elektrische auto worden gestimuleerd vanuit de overheid. “Er is werk aan de winkel, en daar zullen we met zijn allen wat meer voor moeten doen. Zeker omdat Nederlanders best willen overstappen naar elektrisch of hybride rijden.”

En daar moet je gebruikt van maken vindt Ten Broeke, om een snel een tweedehandsmarkt van EV's te creëren. “Als er geen tweedehands markt komt, dan blijven we steken onder de twee miljoen elektrische auto's.”

Op de website van BNR kunt u de radiofragmenten terugluisteren.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring