Tankstations en autowasbedrijven: maak gebruik van het gratis opleidingsaanbod

Laatste update 14 januari 2022 Leestijd: 2 min

Tankstations en autowasbedrijven kunnen kosteloos gebruikmaken van het opleidingsaanbod dat BOVAG met Innovam heeft ontwikkeld. Omdat het opleidings- en ontwikkelingsfonds OOTW is opgeheven, zijn er in het principeakkoord voor de nieuwe cao geen afspraken gemaakt over de collectieve afdracht. Na de beëindiging van het OOTW is BOVAG de opleidingen zelf gaan aanbieden, samen met brancheopleider Innovam. De komende periode wordt het aantal opleidingen nog verder uitgebreid. 

De nieuwe cao voor Tankstations en Wasbedrijven gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2022 en heeft een looptijd van twee jaar. Nadat het OOTW eind 2020 stopte, is BOVAG in samenwerking met Innovam het hele opleidingsaanbod gaan aanbieden op een eigen leerplatform. In de mobiliteitsbranche is Innovam dé opleider, die als geen ander weet waar uw medewerkers behoefte aan hebben. 

Uitbreiding aanbod

Het aanbod bestaat uit e-learnings over onder andere veilig werken met LPG, voedselveiligheid, omgaan met agressie en geweld en bedrijfshulpverlening. Binnenkort worden er nog drie gloednieuwe e-learnings voor autowasbedrijven aan toegevoegd. Ook is het mogelijk om deze opleidingen incompany te geven. De komende periode gaat BOVAG in overleg met ondernemers en hun medewerkers extra opleidingen ontwikkelen die aansluiten op de vraag en actualiteit. Heeft u vragen over het huidige aanbod of wilt u meepraten over de nieuwe opleidingen? Neem dan contact op via tankstations@bovag.nl of autowas@bovag.nl.  

Aan de slag

BOVAG vindt het belangrijk dat iedereen in de tankstation- en autowasbranche zich kan blijven ontwikkelen en biedt de opleidingen daarom kosteloos aan aan zowel BOVAG-leden als niet-BOVAG-leden. U vindt de opleidingen op: innovam.nl/tankstations-en-autowasbedrijven.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring