Friese en Gelderse finalisten Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022

Laatste update 19 januari 2022 Leestijd: 3 min

De vakjury van de verkiezing BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar 2022 heeft Auto Olijnsma uit het Friese Gytsjerk, Dorpsgarage Elshof uit Eerbeek en Garage Schel uit Angerlo geselecteerd als finalisten. Elshof en Schel liggen hemelsbreed op 15 kilometer van elkaar in Gelderland.

Deze drie finalisten maakten deel uit van de tien genomineerde bedrijven die begin december bekend werden gemaakt. BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven organiseert de verkiezing voor de veertiende keer en de laatste winnaar in 2019 was CarProf Valentijn in Zaltbommel. Daarna kon vanwege de coronamaatregelen het jaarlijkse congres van de BOVAG-afdeling niet doorgaan en daarmee de verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar ook niet. Oorspronkelijk stond op 22 maart 2022 in NBC in Nieuwegein het nieuwe jaarcongres op de agenda -inclusief de finale van de verkiezing-, maar dat is vanwege de onzekerheid over coronamaatregelen verplaatst naar 28 juni 2022.

Vakjury

Finalisten Olijnsma, Elshof en Schel hebben op basis van onder andere klantbeoordelingen, een schouwing door Vibber en bezoeken van mystery shoppers de voorkeur van de vakjury onder leiding van ANWB-directeur Ferry Smith gekregen. Binnenkort gaan de ondernemers over hun bedrijf, aanpak en filosofie ook persoonlijk in gesprek met de jury, die voorts bestaat uit Bertus de Vries van Bovemij, Betsie Brink van OOMT, Remco de Vette van Vibber en Paul de Vries van DCDW. De uiteindelijke winnaar van de prestigieuze titel BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar wordt dan tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven bekend gemaakt.

De finalisten

Auto Olijnsma is aangesloten bij Bosch Car Service en de geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot de oprichting als dorpssmederij in 1869. Na de Tweede Wereldoorlog werd begonnen met het onderhoud en de verkoop van vrachtwagens, waarna in de loop der jaren de focus op personenauto’s werd verlegd. Sinds 2018 huist Olijnsma in een nieuw pand in Gytsjerk.

Garage Schel startte in 1932 in Angerlo eveneens als smederij en vanuit die activiteit volgde de nadruk op onderhoudswerkzaamheden. In 2007 betrok het bedrijf een nieuw pand en de activiteiten omvatten sindsdien ook schadeherstel, autoverhuur en onderhoud van caravans en campers, evenals een tankstation en een autowasbedrijf. Schel is als PCA Merkspecialist voornamelijk gespecialiseerd in Peugeot en Citroën.

Dorpsgarage Elshof bestaat pas sinds 2009 en heeft naast de locatie in Eerbeek ook vestigingen in Brummen en Voorst. Het bedrijf focust zich voornamelijk op onderhouds- en reparatiewerkzaamheden en biedt in samenwerking met auto.nl ook nieuwe auto’s aan, maar heeft geen occasionvoorraad. Op de vestiging in Brummen worden personenauto’s en bedrijfswagens verhuurd onder de vlag van Autohopper.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring