BOVAG Ondernemersmonitor: groep met omzetdaling stijgt weer 

Laatste update 01 april 2022 Leestijd: 2 min

Het percentage ondernemers dat te kampen heeft met een omzetdaling, is in een maand tijd gestegen van een kwart (25,6%) naar ruim eenderde (35,5%). De overgrote meerderheid van 93,1% geeft aan dat dat veroorzaakt wordt door de lockdown. 

Gevraagd naar versoepelingen van de coronamaatregelen waar ze het meest op zitten te wachten, noemen BOVAG-ondernemers het vaakst ' Proefritten en/of afleveren mogelijk vanuit winkel/showroom'. Gevolgd door 'Verkoop in showroom mogelijk met beperkt aantal klanten per vierkante meter' en 'Sluitingstijd terug naar normaal'. Ook 'Verkoop op afspraak' wordt veel genoemd. Mede op basis van deze uitslag pleitte BOVAG deze week bij de overheid voor heropenen van showrooms en winkels. 

Hoge drempel 

In de BOVAG Ondernemersmonitor werd aan BOVAG-leden ook gevraagd of ze gebruikmaken van de diverse steunmaatregelen. Bij 15,9 procent is dat het geval. En dan is uitstel van belasting het meest genoemd, gevolgd door de NOW (tegemoetkomen salariskosten).  

Het relatief lage percentage van 15,9 procent ondernemers die een beroep doen op steunmaatregelen heeft er mee te maken dat de drempel om steun aan te vragen (30 procent omzetverlies) erg hoog is. Veel ondernemers komen daardoor niet in aanmerking voor een vorm van steun. 
Ondernemersmonitor-week-2-2022.png

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring