Vooraankondiging nieuw systeem voor de branche RI&E Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf 

Laatste update 10 februari 2022 Leestijd: 3 min

Vanaf 1 april 2022 stapt de online RI&E (risico inventarisatie & evaluatie) voor bedrijven die onder de cao MvT vallen over op een ander systeem. Hoewel het huidige systeem ook na deze datum beschikbaar blijft voor inzage en wijzigingen, is het goed om te weten dat die informatie niet wordt overgenomen door het nieuwe systeem. Hou daar rekening mee als u nu een nieuwe RI&E wilt maken of wijzigen. Wij adviseren de ingevulde RI&E en het bijbehorende plan van aanpak op uw eigen computersysteem te downloaden. Uiteraard houden wij u op de hoogte van alles wat u moet weten over de overstap naar het nieuw systeem. 

Na ruim tien jaar dienst is het huidige systeem voor RI&E verouderd. Het nieuwe systeem biedt meer faciliteiten en is gemakkelijker in gebruik. Doordat het huidige systeem ook na 1 april 2022 beschikbaar blijft, gaan uw ingevoerde gegevens niet verloren. Maar mocht u net bezig zijn met het opstellen van een nieuwe RI&E, dan kunt u dubbel werk voorkomen door de gegevens vanaf 1 april meteen in het nieuwe systeem te zetten. Deze blijft u op de vertrouwde manier via OOMT kunnen vinden. Let wel dat u altijd een actuele RI&E moet hebben. 

Wanneer moet u een RI&E hebben? 

Nog even terug naar de basis: wanneer moet u ook alweer een RI&E hebben? Elke werkgever met personeel in dienst is verplicht om in een inventarisatie en evaluatie schriftelijk vast te leggen welke risico’s het werk voor uw medewerkers met zich meebrengt. De online branche RI&E kan u hierbij helpen. Door middel van het doorlopen van deze RI&E krijgt u namelijk een overzicht van alle risico’s die in het bedrijf kunnen spelen. Op die manier kunt u voorkomen dat er ongelukken op de werkplek ontstaan.  

De wet- en regelgeving verandert regelmatig, net als uw bedrijf. Daarom is het voor alle bedrijven met personeel verplicht om de RI&E regelmatig, maar in ieder geval eens in de drie jaar, te actualiseren. 

Meer informatie over de RI&E

Vragen?  

Wilt u meer weten over een RI&E? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring