Versoepelingen rijscholen: limiet op aantal personen in lesauto vervalt, geen mondkapjesplicht en 1,5 meter meer

Laatste update 25 februari 2022 Leestijd: 3 min

Vandaag vervallen de meeste coronamaatregelen, ook voor rijlessen en -examens. De beperking op het aantal personen in de lesauto vervalt, net als de verplichte 1,5 meter-maatregel en de mondkapjesplicht. De algemene basismaatregelen (testen, handen wassen etc.) blijven nog bestaan. Het staat het CBR en u als rijschoolhouder vrij om zelf nog coronaregels te hanteren. Zo houdt CBR nog wel vast aan de mondkapjesplicht bij rijexamens, toetsen en rijtesten in gesloten voertuigen.

Rijlessen

  • Voor de rijlessen gelden geen maatregelen meer. U bent als rijschool vrij om zelf nog coronamaatregelen te hanteren. Als u een mondkapje wilt blijven gebruiken, dan mag dat dus.
  • Bij het geven van rijles voor alle typen voertuigen geldt geen beperking meer t.a.v. het aantal personen in het lesvoertuig. 
  • Bij theorielessen vervalt de verplichting t.a.v. een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en hygiënemaatregelen op locatie.   

CBR-rijexamens, -toetsen en -testen


Theorielessen- en examens
Bij theorielessen en -examens komt de verplichting t.a.v. een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en hygiënemaatregelen op locatie te vervallen.   

Met drie in de auto

  • Het meerijden van instructeurs mag vanaf 1 april weer bij de tussentijdse toets en de RIS-toets. 
  • De motorinstructeur mag dan weer mee bij het motorexamen verkeersdeelneming (AVD).
  • Op 15 maart is het volgende weegmoment. Dan kijkt CBR wanneer er meer versoepelingen mogelijk zijn. De ontvangst- en eindgesprekken blijven voorlopig buiten.

Mondkapjesplicht

  • Vanaf 25 februari opent CBR op alle locaties de deuren voor kandidaten en opleiders die gebruikmaken van de dienstverlening van het CBR. Binnen is dan geen mondkapje meer nodig, net als tijdens de rijlessen. 
  • CBR zal kandidaten of opleiders die zonder mondkapje aankomen bij het CBR niet meer weigeren. 
  • Op de CBR-locaties blijft de controle aan de deur. Familie, vrienden en andere bezoekers worden gevraagd nog buiten te wachten.

IBKI

Bij examens en bijscholing komt de verplichting t.a.v. een vaste zitplaats, 1,5 meter afstand, het dragen van een mondkapje en hygiënemaatregelen op locatie te vervallen.

Weegmoment

Op 15 maart beoordeelt het kabinet de situatie opnieuw.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de websites van de Rijksoverheid en het CBR.

Vragen

Heeft u vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring