Vaststellingsloket NOW 3.2. en 3.3. open (UWV-aanvraagperiode 4 en 5)

Laatste update 07 februari 2022 Leestijd: 2 min

NOW 3 bestaat uit 3 tijdvakken en er moet per tijdvak een aparte afrekening worden aangevraagd. Sinds 31 januari jl. is het vaststellingsloket voor NOW 3.2 en 3.3. open Het loket voor deze 2 tijdvakken sluit op 22 februari 2023. Het is verstandig altijd een definitieve vaststelling aan te vragen, ook als u denkt dat er teveel voorschot is ontvangen. Vraagt u geen definitieve vaststelling aan, dan moet u namelijk het hele voorschot terugbetalen.

Het voorschot is gebaseerd op het door u verwachte omzetverlies. Bij de vaststelling wordt bepaald wat uw definitieve NOW-tegemoetkoming is. Daarvoor moet u onder andere het daadwerkelijke omzetverlies en de daadwerkelijke loonsom in deze periode(s) doorgeven. Afhankelijk van de hoogte van het voorschot en de definitieve vaststelling moet u mogelijk een verklaring van een derde of een accountantsverklaring bijvoegen. 

  • Meer informatie over het aanvragen van NOW 3.2. (aanvraagperiode 4) vindt u bij het UWV en wel hier.
  • Meer informatie over het aanvragen van NOW 3.3 (aanvraagperiode 5) vindt u hier.

Overzicht van alle termijnen

Als u gebruikmaakt van de NOW komen er flink wat termijnen op u af. Het UWV heeft een document opgesteld waarin dat overzichtelijk wordt bijgehouden. Bij elke nieuwe NOW-periode wordt dit document vernieuwd. 

Vragen? 

Wilt u meer weten over de NOW? Neem contact op met uw boekhouder of bel met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring