Ruim 50 procent meer nieuwe caravans afgeleverd in januari

Laatste update 07 februari 2022 Leestijd: 2 min

Volgens de cijfers van BOVAG en RDC werden in de eerste maand van 2022 met 316 stuks ruim 50 procent meer nieuwe caravans afgeleverd dan in januari vorig jaar. Een jaar geleden waren in januari en februari de showrooms gesloten als gevolg van de harde lockdown.

Ten opzichte van de eerste maand in 2020 werden er afgelopen januari 20 exemplaren minder geregistreerd. Fendt en Hobby staken er met kop en schouders bovenuit en registreerden respectievelijk 81 en 61 nieuwe caravans, terwijl Eriba-Hymer met 35 stuks op ruime afstand de top-drie completeert. In heel 2021 waren Hobby en Fendt gezamenlijk goed voor bijna 40 procent marktaandeel. Bij de campers ging het vorige maand om 151 afleveringen en dat waren er niet alleen 12 meer dan een jaar eerder, maar ook het hoogste aantal nieuwe kampeerauto’s ooit in een januarimaand. 

Kwart meer occasions

De verkoop van gebruikte caravans steeg bij de vakhandel in januari met ruim een kwart tot 806 stuks. Dat is het hoogste aantal sinds RDC op maandbasis deze data rapporteert (2007). Ook op de occasionmarkt domineren de Duitse merken Hobby en Fendt, met een marktaandeel van 21 procent voor de eerstgenoemde in januari. Fendt was net als Knaus goed voor 9 procent aandeel. De afzet van camperoccasions nam in vergelijking met januari 2021 eveneens met een kwart toe, tot maar liefst 1.106 afleveringen. Voor het eerst ooit verkocht de vakhandel in een januarimaand meer dan 1.000 tweedehands kampeerauto’s. Ten opzichte van vijf jaar geleden verdrievoudigde het verkoopvolume afgelopen januari.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring