Rollen compleet omgedraaid in scooterverkoop

Laatste update 07 februari 2022 Leestijd: 2 min

Voor het eerst sinds 2010 werden er in de eerste maand van een kalenderjaar meer nieuwe bromfietsen dan snorfietsen geregistreerd in Nederland. Onder invloed van de aanstaande helmplicht voor snorfietsers zijn de rollen direct compleet omgedraaid, want er werden in januari 3.101 nieuwe brommers en 1.520 nieuwe snorfietsen afgeleverd.

Het aantal nieuwe bromfietsen lag vorige maand ruim twee keer hoger dan in januari 2021 toen er 1.340 werden geregistreerd, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. Destijds waren overigens wel alle showrooms gesloten als gevolg van de harde lockdown. De afzet van nieuwe snorfietsen ging juist precies de andere kant op en halveerde ruim, aangezien vorig jaar januari 3.228 exemplaren werden aangeschaft. De gecombineerde cijfers van de scooterverkoop (brom- én snorfietsvarianten) geven de branche waarschijnlijk weinig reden tot zorg, aangezien er in totaal 4.621 stuks de showrooms verlieten en dat is een bovengemiddeld hoog aantal in vergelijking met voorgaande jaren. 

Occasions ‘business as usual’

In de occasionverkoop bij de vakhandel was het qua verhouding tussen brom- en snorfietsen nog ‘business as usual’. Er werden 1.286 tweedehands brommers afgeleverd en bijna twee keer zoveel (2.308) gebruikte snorfietsen. Ten opzichte van lockdownmaand januari 2021 zijn dat stijgingen van respectievelijk 4 en 14 procent. Het totaal van bijna 3.600 occasions die bij de vakhandel werden aangeschaft, is redelijk in lijn met het verkoopniveau voor de maand januari in voorgaande jaren.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring