Online sessie waterstof op 15 februari: EZK en I&W geven toelichting op waterstofplannen

Laatste update 02 februari 2022 Leestijd: 2 min

Het H2 Platform heeft onlangs zijn zorgen geuit bij het ministerie van EZK over de vorig jaar verschenen Kamerbrief over de ‘marktordening en marktontwikkeling waterstof’. Naar aanleiding hiervan lichten de ministeries van EZK en I&W de brief toe in een online informatie- en kennissessie op dinsdag 15 februari van 10.00 – 12.00 uur.

De online sessie staat in het teken van de onderwerpen ‘infrastructuur en marktordening’ en ‘certificering’. Vanuit het H2 Platform zullen Taco Hoencamp (themaleider Infrastructuur en industrie) en Jean-Paul de Poorter (secretaris) kort vertellen waarom zij (en hun leden) deze informatiesessie belangrijk vinden. 

Gijs Kreeft van het ministerie van EZK zal de openstelling van een marktconsultatie toelichten in het kader van de op 10 december 2021 verschenen Kamerbrief over ‘marktordening en marktontwikkeling waterstof’ en de op 15 december 2021 verschenen voorstellen van de Europese Commissie binnen het ‘Waterstof en gas decarbonisatiepakket’. 

Vervolgens deelt John Neeft van RVO de actualiteiten rondom de (inter)nationale certificering van waterstof. Hij zal toelichten dat EZK en RVO een pilot met vrijwillige certificeringssystemen zullen gaan uitvoeren zodra het concept van de gedelegeerde handeling over additionaliteit is gepubliceerd.

Aanmelden

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring