Doe mee aan het rijexamen van de toekomst, meld u aan voor ‘Roze Pasje Ander Jasje’

Laatste update 03 februari 2022 Leestijd: 2 min

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoekt samen met het CBR en IBKI of beginnende bestuurders hun eerste kilometers nog veiliger kunnen afleggen. Daarvoor worden twee varianten in het rijexamen wetenschappelijk onderzocht. Uw hulp is daarbij van groot belang. Meld u en uw leerling aan voor een van de varianten en ontvang een beloning.

Middels deelname aan ‘Roze Pasje Ander Jasje’ draagt u bij aan de verbetering van het praktijkexamen en daarmee aan het verlagen van het aantal verkeersongevallen onder beginnende bestuurders. U werkt actief mee aan het rijexamen van de toekomst en het verhogen van de verkeersveiligheid van beginnende automobilisten. Als instructeur vragen we u een e-learning te volgen om in het project ‘Roze Pasje Ander Jasje’ aan de slag te kunnen gaan. Het volgen van deze e-learning vraagt inzet van instructeurs, maar deze inzet telt volledig mee voor de verplichte WRM-bijscholing.  

Beloning voor deelname

Verder biedt u leerlingen een extra aantrekkelijke rijopleiding. Leerlingen die deelnemen aan ‘Roze Pasje Ander Jasje’ doorlopen een aangepast examentraject met een extra feedbackmoment. Bovendien krijgen leerlingen een beloning voor hun deelname. Iedere leerling die het hele onderzoek meedoet krijgt een cadeaubon van €100,-. Als instructeur kunt u leerlingen dus interessante voordelen bieden.

De examens van ‘Roze Pasje Ander Jasje’ worden afgenomen op de volgende locaties:

  1. Leeuwarden
  2. Groningen
  3. Zwolle
  4. Emmeloord
  5. Nijmegen
  6. Amsterdam
  7. Utrecht
  8. Barendrecht
  9. Breda
  10. Venlo

Meld u aan

Aanmelden kan via www.rozepasjeanderjasje.nl. Meer informatie vindt u op die website en in deze video.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring