Afzet EV-occasions verviervoudigd

Laatste update 01 februari 2022 Leestijd: 2 min

Uit de gegevens van BOVAG en RDC blijkt dat de vakhandel vorige maand 3.506 elektrische occasions heeft afgeleverd aan particulieren, oftewel ruim vier keer zoveel als in januari 2021. Aan zakelijke klanten inclusief leasemaatschappijen leverde de vakhandel afgelopen maand nog eens ruim 2.200 EV-occasions af.

Sinds begin dit jaar is er ook 2.000 euro subsidie beschikbaar voor de consument die een tweedehands EV aanschaft. Ruim 18 procent van de gebruikte EV’s die particulieren in januari bij de vakhandel kochten betrof een Renault, meer dan 15 procent was een Volkswagen en 12 procent was een Nissan. Bij de nieuwe EV’s is de top-drie van de particuliere kopers totaal anders met Peugeot op 1, gevolgd door KIA en Hyundai. Bij de consument was het populairste EV-occasionmodel vorige maand de Renault Zoe met bijna 16 procent marktaandeel. De Nissan Leaf was goed voor bijna 12 procent en de elektrische Golf van Volkswagen noteerde een aandeel van ruim 8 procent.
 

Voorwaarden subsidie

Om in aanmerking te komen voor de subsidie van 2.000 euro dient de particuliere een elektrische auto te kopen bij een bedrijf met RDW-erkenning ‘bedrijfsvoorraad’. De oorspronkelijke nieuwprijs mag niet boven de 45.000 euro liggen en de actieradius moet minimaal 120 kilometer zijn. In totaal is er voor 2022 ruim 20 miljoen euro beschikbaar als subsidiebudget voor EV-occasions. Eind januari was daar ongeveer een derde reeds van aangevraagd.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring