Zuivere importeurs uitgezonderd van werkingssfeer cao MvT

Laatste update 08 december 2022 Leestijd: 2 min

Zuivere importeurs van motorvoertuigen, tweewielers en/of caravans en campers zijn uitgezonderd van de verruimde werkingssfeer van de cao MvT. Zij hoeven de cao dus niet toe te passen op hun medewerkers. De Bedrijfsraad (werkgevers en werknemers samen) heeft het verzoek hiertoe van BOVAG gehonoreerd. Deze dispensatie geldt tot einde looptijd van de huidige cao MvT: 31 oktober 2023.

Door veranderingen in de markt en branchevervaging hebben cao-partijen een uitbreiding van de werkingssfeer van de cao MvT noodzakelijk geacht om een gelijk speelveld op arbeid in de sector te borgen. Met de uitbreiding van werkingssfeer van de cao is geprobeerd de verkoopactiviteiten van importbedrijven met diverse bedrijfsactiviteiten onder de werkingssfeer van cao MvT te krijgen. Dit is de geest van de verandering in de werkingssfeer geweest. Nu blijkt dat de aanpassing van de werkingssfeer verder strekt dan bedoeld is. Daarom hebben zuivere importeurs op 6 december jl. dispensatie gekregen.

Met zuivere importeurs worden de importeurs van motorvoertuigen en/of tweewielers en/of caravans en/of aanhangwagens bedoeld, die geen bedrijfstakeigen werkzaamheden verrichten. De cao-partijen hebben daarnaast ingestemd met een structurele aanpassing die ervoor moet zorgen dat zuivere importeurs in komende cao’s uitgezonderd zijn van de werkingssfeer van de cao MvT. Een nota van wijziging wordt op korte termijn door de Bedrijfsraad ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Die leidt normaal gesproken tot een algemeenverbindendverklaring.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring