Kent u de BOVAG Omruilgarantie al?

Laatste update 23 december 2022 Leestijd: 4 min

We horen het steeds vaker. Consumenten kiezen voor viaBOVAG.nl door de vele zekerheden. Eén van die zekerheden is de BOVAG Omruilgarantie. Voor de koper een fijn gevoel. Voor de ondernemer een manier om zorgen en drempels weg te nemen. Hoe steekt de garantie precies in elkaar? En hoe vaak wordt het nu eigenlijk gebruikt?

Met de BOVAG Omruilgarantie kan de klant een voertuig binnen twee weken omruilen. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: deze mooie garantie wordt nauwelijks gebruikt. Dat is ook niet zo gek. Want als adverteerder op viaBOVAG.nl weet u hoe u klanten het beste adviseert. Zodat zij het voertuig vinden wat precies bij hun wensen past. En ze nooit met een miskoop naar huis gaan.

Vertrouwen en uitzonderlijke gevallen

De kans is dus ook klein dat een klant achteraf zijn (elektrische) fiets, auto of motor wil omruilen. En dat horen wij ook terug van viaBOVAG.nl-deelnemers. Dat een klant toch aanspraak wil maken op deze garantie, komt alleen voor in uitzonderlijke gevallen. Maar alsnog is het een waardevolle feature van het platform. De BOVAG Omruilgarantie geeft de consument namelijk nét dat extra stukje vertrouwen. Daarom staat de garantie bij iedere advertentie duidelijk aangegeven. Het is een zekerheid die uw toekomstige klant laat weten dat u achter uw voertuigen staat. Niet goed? Omruilen kan altijd nog. Maar natuurlijk gaat dat niet zomaar. Een klant moet eerst aan een aantal voorwaarden voldoen. Welke dat zijn? Dat leest u hier.

Uitzondering voor caravans en campers

Belangrijk om te weten: de BOVAG Omruilgarantie geldt niet voor caravans en campers. Alleen voor auto’s, motoren, fietsen en elektrische fietsen.

Auto’s en motoren

Uw klant kan zijn auto of motor eenmalig omruilen. Het is geen ‘niet-goed-geld-terug-garantie’. De consument krijgt geen bedrag terug, maar gaat samen met u op zoek naar een alternatief voertuig. Aan welke voorwaarden moet de klant dan voldoen?
 • In de eerste plaats moet degene bij de aankoop van de auto of motor aangeven dat de BOVAG Omruilgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. De consument moet dus duidelijk afspreken dat hij deze garantie wil.
 • De klant moet binnen twee weken na aflevering gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie. 
 • Een auto mag sinds de aankoop nog geen 750 kilometer gereden hebben. Een motor geen 500 kilometer.
 • Het voertuig wordt bij de verkopende partij ingeleverd. Direct bij u, dus. 
 • De klant en de verkopende partij gaan samen op zoek naar een passend alternatief.
 • Is het alternatieve voertuig duurder dan de oorspronkelijke occasion? Dan moet de klant natuurlijk het resterende bedrag bijbetalen.
 • Op het vervangende voertuig zit geen BOVAG Omruilgarantie. De koper kan het dus niet meer opnieuw omruilen.

Fietsen en elektrische fietsen   

Ook een fiets of e-bike mag eenmalig worden omgeruild, als een klant er achteraf écht niet tevreden mee is. Waar moet de consument dan aan voldoen?
 • In de eerste plaats moet de klant bij de aankoop aangeven dat de BOVAG Omruilgarantie onderdeel uitmaakt van de koopovereenkomst. De consument moet dus duidelijk afspreken dat hij deze garantie wil.
 • De BOVAG Omruilgarantie geldt niet voor nieuwe fietsen.
 • De klant moet binnen twee weken na aflevering gebruikmaken van de BOVAG Omruilgarantie.
 • De fiets of e-bike mag sinds de aankoop nog geen 150 kilometers hebben gereden.
 • De fiets of e-bike wordt bij de verkopende partij ingeleverd.
 • De klant en de verkopende partij gaan samen op zoek naar een passend alternatief.
 • Is het alternatieve voertuig duurder dan de oorspronkelijke occasion? Dan moet de klant natuurlijk het resterende bedrag bijbetalen.
 • Op de vervangende fiets of e-bike zit geen BOVAG Omruilgarantie. De koper kan ‘m dus niet meer opnieuw omruilen.
Meer weten over de BOVAG Omruilgarantie? Lees hier meer over de BOVAG Omruilgarantie voor auto’s en motoren. En ontdek hier alles over deze garantie voor (elektrische) fietsen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring