BOVAG beperkt stijging contributie 2023 vanwege hoge inflatie 

Laatste update 01 december 2022 Leestijd: 2 min

Vanwege de extreem hoge inflatie heeft de BOVAG Ledenraad besloten om de contributie niet volledig te indexeren, maar slechts een verhoging van 4,7 procent te hanteren. Dat is grofweg de helft van de consumentenprijsindex (CPI), die BOVAG normaal gesproken hanteert. 

BOVAG indexeert de contributie voor leden normaal gesproken jaarlijks, dat wil zeggen: het contributiebedrag stijgt mee met de inflatie, zoals uitgedrukt in de CPI (gemiddelde consumentenprijsindex, die voor 2022 uitkomt op 10 procent). Dat doet BOVAG, omdat als gevolg van de inflatie ook de kosten voor de BOVAG-organisatie stijgen. De inflatie over 2022 komt zeer hoog uit, en daarom heeft de ledenraad van BOVAG besloten de leden tegemoet te komen en slechts de kerninflatie zoals gehanteerd door VNO-NCW door te berekenen in de contributie. 

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG: "Ondernemers hebben het lastig in deze tijden, met fors stijgende kosten, onder meer van energie en personeel. Dat vraagt om actie van BOVAG. Dat doen we natuurlijk richting de regering, maar ik vind dat we zélf ook iets moeten doen richting onze BOVAG-leden. Vandaar dus deze ingreep in de contributie voor 2023."

Wat is de CPI? 

De consumentenprijsindex (CPI) geeft volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) aan hoe de prijzen van goederen en diensten voor consumenten zich in een jaar hebben ontwikkeld. Naar verwachting komt de CPI voor 2022 uit op 10 procent. BOVAG hanteert voor de contributie een indexering van 4,7 procent, gebaseerd op inflatie gecorrigeerd voor energie, zoals door VNO-NCW gehanteerd. 
 
BOVAG verzendt de contributiefacturen in de periode van 5 t/m 23 december. Heeft u daar vragen over, bel dan met BOVAG Ledenadvies, (030) 65 95 300. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring