Vanaf 1 september kunt u weer SLIM-subsidie aanvragen

Laatste update 30 augustus 2022 Leestijd: 2 min

Op 1 september 2022 kunnen individuele mkb-ondernemingen weer SLIM-subsidie aanvragen. Het aanvraagtijdvak loopt van 1 september 9.00 uur t/m 30 september 17.00 uur.

Ontwikkelingen in de samenleving, technologie en arbeidsmarkt zorgen dat u anders moet gaan aankijken tegen scholing en ontwikkeling. Werkgevers die hun mensen in staat stellen zich continu te ontwikkelen, weten de beste mensen aan zich te binden en daar wordt hun bedrijf succesvoller van. Werknemers die zich continu blijven ontwikkelen, hebben een grotere kans op een succesvolle loopbaan met leuk werk en een goed inkomen. Met de SLIM-regeling wil de overheid een leerrijke werkomgeving stimuleren in het mkb.

Vier activiteiten

In de SLIM-regeling zijn vier activiteiten genoemd, waarvoor u als ondernemer deze subsidie kunt aanvragen:

  1. Doorlichten van uw bedrijf om een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken.
  2. Loopbaan- en ontwikkeladviezen: traject tussen een loopbaanadviseur en uw medewerker(s).
  3. Projecten en/of methode opstarten om uw werknemers te stimuleren hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. 
  4. Bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg: een opleidingstraject zonder wettelijk vastgestelde urennorm of studieduur. 

In de menukaart SLIM-regeling op hoewerktnederland.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Stappenplan aanvraag

Om uw SLIM-subsidie aan te vragen doorloopt u een aantal stappen. Bekijk hier het stappenplan. U moet zich onder andere registreren als aanvrager. Dat kan nu al via het Subsidieportaal van Uitvoering van Beleid. Let op dat u zich registreert als het juiste type aanvrager.

Meer informatie en aanvragen

Kijk voor meer informatie op hoewerktnederland.nl/campagnes/slim-subsidie. 

BOVAG-werkgeverscoaches

Wilt u uw bedrijf veranderen? Weet dat BOVAG-leden die vallen onder de cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijf (MvT) daarvoor ook altijd terecht kunnen bij de BOVAG-werkgeverscoaches. Zij kijken met een frisse blik naar uw organisatie en zetten u op het juiste spoor.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring