Minisymposium over laadpalen: hoe beperk je het risico op een hack?

Laatste update 17 augustus 2022 Leestijd: 2 min

De taakgroep Cybersecurity van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur organiseert op dinsdag 20 september vanaf 14.00 uur een minisymposium over cybersecurity en laadinfrastructuur. Wat kunnen we doen om het risico op het hacken van laadpalen zoveel mogelijk te beperken? En wat kan er misgaan als we geen maatregelen nemen? Waar moet u op letten als u laadpunten gaat inkopen? Deze en andere vragen staan centraal op het minisymposium. Een aantal sprekers licht het onderwerp toe en geeft tips. Het symposium vindt plaats in het nieuwe Testlab van ElaadNL in Arnhem, en is ook deels online te volgen. De middag is ook interessant voor wie laadoplossingen verkoopt of inkoopt. 

Programma

Het symposium wordt voorgezeten door Harm van den Brink (voorzitter van de taakgroep Cybersecurity van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur) en bestaat uit presentaties van: 
  • Hans Reterink (Berenschot): resultaten onderzoek ‘Impact van cybersecurity risico’s op de nationale laadinfrastructuur’
  • Sophie Keizer (ministerie EZK): update (aanstaande) regelgeving cybersecurity
  • Maarten Hoeve (European Network for Cyber Security): toelichting Cybersecurity Requirements voor laadinfrastructuur
  • Carlos Montes Portela (ElaadNL): toelichting op normen ISO 27001 en IEC 62 443
Voor wie het symposium bijwoont in Arnhem is er daarna een verdiepend tweede deel waarin u vragen kunt stellen aan de deskundigen. Bovendien is er aansluitend een rondleiding door het onlangs geopende Elaad Testlab.  

Kijk hier voor meer informatie

Aanmelden

Als u fysiek of online wilt deelnemen aan het symposium, kunt u zich aanmelden door een mail te sturen naar info@elaad.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring