Let op: nieuwe brieven MRB voor vrachtauto’s zien er anders uit

Laatste update 31 augustus 2022 Leestijd: 3 min

Hebt u één of meer vrachtauto's op uw naam staan? Dan krijgt u van de Belastingdienst sinds half juni 2022 brieven voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) die er anders uitzien dan u gewend bent. Als u moet betalen krijgt u bijvoorbeeld geen acceptgiro meer, maar betaalinformatie. Dit heeft te maken met de overstap naar een nieuw systeem voor het heffen en innen van motorrijtuigenbelasting. Misschien twijfelt u of de brief wel écht van de Belastingdienst komt. Daarom heeft de fiscus de meest opvallende verschillen voor u op een rij gezet.

Verschillen tussen de oude en nieuwe brieven voor motorrijtuigenbelasting vrachtauto's:
 
Oude brieven Nieuwe brieven
De afzender staat links bovenaan de brief en is 'Belastingdienst' De afzender staat rechts bovenaan de brief en is 'Centrale administratieve processen, Afdeling Autoheffingen' of 'Centrale administratieve processen, Cluster Inning'
Geen telefoonnummer onder de afzender Onder het adres staat nu ook ons telefoonnummer vermeld: 0800-0749
Als u moet betalen, krijgt u bij de oude brief een acceptgirokaart Als u moet betalen, krijgt u bij de nieuwe brief betaalinformatie
Oude opmaak Nieuwe opmaak (onder andere stijl en indeling)

Wat is het rekeningnummer voor de motorrijtuigenbelasting?

Het rekeningnummer van de Belastingdienst voor de motorrijtuigenbelasting is niet veranderd. U maakt de motorrijtuigenbelasting nog steeds over op NL86 INGB 0002445588.

Tijdelijk twee versies van brieven

Het nieuwe systeem wordt stapsgewijs ingevoerd. Als u meerdere vrachtauto's op naam hebt staan, kan het gebeuren dat u tijdelijk brieven krijgt uit het oude én uit het nieuwe systeem. Dit betekent niet dat u twee keer betaalt over dezelfde periode voor dezelfde vrachtauto. Elke vrachtauto is óf in het oude óf in het nieuwe systeem ingevoerd.

Wanneer krijgt u geen oude brieven meer over motorrijtuigenbelasting voor vrachtauto's?

Naar verwachting zijn alle vrachtauto's eind 2022 over naar het nieuwe systeem. U krijgt dan voor vrachtauto's geen brieven meer uit het oude systeem.

Hebt u vragen?

Op belastingdienst.nl/betalenenontvangen vindt u meer informatie over het betalen en ontvangen van belastingen. Over de motorrijtuigenbelasting leest u meer op belastingdienst.nl/mrb.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring