Verkoop van gebruikte trucks naar recordniveau 

Laatste update 08 april 2022 Leestijd: 2 min

Uit de cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat er afgelopen kwartaal 3.899 nieuwe trucks zijn afgeleverd in Nederland en dat is bijna 5 procent meer dan in 2021 in de eerste drie maanden. Bij de vakhandel werden bovendien een recordaantal van 2.350 occasions verkocht. 

35 van de nieuw afgeleverde trucks in het eerste kwartaal waren volledig elektrisch aangedreven en daarnaast zijn er ook nog eens 14 vrachtwagens op waterstof geregistreerd. Het meest geregistreerde merk was DAF met een marktaandeel van 31 procent, op enige afstand gevolgd door Volvo met een aandeel van 25,5 procent in alle registraties. Mercedez-Benz en Scania zijn beide goed voor bijna 12 procent marktaandeel en MAN completeert de top-5 met ruim 8 procent. Samen zijn deze vijf merken dus goed voor bijna 90 procent van de totale truckmarkt in Nederland. 

9 procent meer occasions

De verkoop van tweedehands trucks bij de vakhandel steeg in het eerste kwartaal naar het hoogste niveau sinds RDC deze data op maandbasis rapporteert (2007). Er werden 2.350 occasions afgeleverd en dat was ruim 9 procent meer dan in de eerste drie maanden van 2021. Buiten de vakhandel om wisselden nog eens ruim 4.000 gebruikte trucks afgelopen kwartaal van eigenaar, oftewel ruim 40 procent dan een jaar eerder. In januari verdubbelde de handel in dat kanaal zelfs, tot bijna 2.000 transacties. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring