Verkoop nieuwe caravans naar hoogste niveau in 10 jaar 

Laatste update 05 april 2022 Leestijd: 2 min

De verkoop van nieuwe caravans bereikte in het eerste kwartaal van 2022 het hoogste niveau in de laatste 10 jaar, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. Tegelijkertijd daalde het aantal nieuwe kampeerauto’s met 14 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van 2021, mede als gevolg van leveringsproblemen door de wereldwijde chiptekorten. 

Met 1.634 exemplaren werd in de eerste drie maanden van 2022 het hoogste aantal nieuwe caravans in een eerste kwartaal afgeleverd sinds 2012. De stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedroeg ruim 6 procent. De merken Fendt en Hobby waren elk goed door een marktaandeel van 21 procent, op ruime afstand gevolgd door Knaus en Dethleffs met ieder bijna 10 procent van de markt. Eriba-Hymer completeert de top-5 met 9 procent aandeel. 

Kampeerauto’s

Het aantal nieuwe campers dat in het eerste kwartaal werd geregistreerd, daalde van 668 vorig jaar naar 574 in 2022, oftewel een min van 14 procent. Evenals in de autobranche, hebben ook camperfabrikanten -als afnemers van de autobouwers- te kampen met leveringsproblemen als gevolg van wereldwijde logistieke uitdagingen, chiptekorten en de oorlog in Oekraïne. Eriba-Hymer was in de eerste drie maanden van 2022 marktleider in Nederland met een aandeel van bijna 14 procent. Adria volgt met bijna 11 procent, daarachter delen Capron en Knaus de derde plek met beide 9 procent marktaandeel en Chausson is goed voor ruim 6 procent van de totale verkopen. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring