Pouw Deventer heeft de veiligste werkplaats voor zero-emissieauto’s van Nederland

Laatste update 29 april 2022 Leestijd: 2 min

Een onafhankelijk vakjury heeft Pouw Deventer benoemd tot winnaar van de ZEV Safety Award 2022, de prijs voor de veiligste werkplaats voor zero-emissieauto’s. De bekendmaking vond gisteren plaats tijdens een feestelijke uitreiking in het BOVAGhuis in Bunnik.

Om in aanmerking te komen voor deze award konden autobedrijven zich aanmelden via een online audit. Deze bedrijven zijn kritisch bevraagd over een aantal punten zoals het hebben van een calamiteitenplan, speciale procedures, de juiste opleidingen van monteurs en speciaal gereedschap. Uit deze audit kwamen vijf finalisten naar voren die fysiek zijn bezocht door een onafhankelijke vakjury. Deze koos Pouw Deventer tot winnaar. De tweede prijs ging naar Auto en Motoren Vermaat uit Hellevoetsluis en Ekris BMW en Mini in Utrecht werd derde.

De vakjury bestond uit:
  • Koos Burgman: oud-algemeen directeur BOVAG en oud-voorzitter Vereniging Elektrische Rijders;
  • Jasper Engel: docent IVA Driebergen, EV-trainer, schrijver van het EV-jaarboek en jurylid Bestelauto van het Jaar;
  • George van Altena: hogere veiligheidskundige in opleiding van Innovam;
  • Bas van Iersel: product genius bij WE-POWER, het bedrijf dat advies en ondersteuning biedt aan bedrijven die willen werken met ZEV’s.
De ZEV Safety Award is een initiatief van partners Innovam, EDGe Mobility, AutoNiveau, BOVAG en WE-POWER en is in het leven geroepen om autobedrijven veiliger en bewuster te laten werken met ZEV’s (zero-emissions vehicles, oftewel: elektrische en waterstofauto’s).
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring