Nieuwe RI&E-tool online

Laatste update 12 april 2022 Leestijd: 3 min

De website waar u een RI&E kunt maken, is vernieuwd voor iedereen die valt onder de cao MvT. Vanaf begin deze maand kunt u uw gegevens in de ‘oude’ omgeving nog wel inzien, maar u kunt er geen nieuwe RI&E meer aanmaken. Wie al een RI&E in de oude omgeving heeft staan kan hier tot het eind van dit jaar gebruik van blijven maken, maar let op: de gegevens zijn straks niet te importeren in de nieuwe omgeving. Bewaar ze dus ook altijd op uw eigen netwerk of computer. 

Gaat u voor het eerst aan de slag met een nieuwe RI&E of wilt u uw RI&E grondig vernieuwen? Dan kunt u gebruik maken van de nieuwe omgeving. Deze is gebruiksvriendelijker dan de oude en biedt meer functionaliteiten zoals het kunnen aanmaken van meerdere RI&E’s onder één account, communicatiemogelijkheden en de belangrijkere risico’s staan vooraan. Om in te loggen in het nieuwe systeem heeft u een ‘MN-nummer’ nodig. Zowel de oude als de nieuwe omgeving zijn branche-erkend wat inhoudt dat u uw RI&E na invullen niet extern meer hoeft te laten toetsen wanneer u 25 medewerkers of minder heeft. Bekijk hier de nieuwe omgeving:

Naar de nieuwe RI&E

Het oude RI&E-systeem blijft in elk geval tot en met 31 december 2022 beschikbaar voor inzage en wijzigingen. U kunt ook de oude RI&E downloaden en als bijlage toevoegen in het nieuwe systeem. Hier leest u hoe dat werkt.
Via bovenstaande button kunt u ook naar de RI&E voor tank en was en voor schadebedrijven. Deze zijn nog ongewijzigd.

Brief

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft naar diverse bedrijven onlangs een brief gestuurd over RI&E. Deze brief is bedoeld om u te informeren over het feit dat het hebben van RI&E verplicht is wanneer u personeel in dienst heeft en er wordt in uitgelegd waarom een RI&E zo belangrijk is. De online branche RI&E kan u hierbij helpen. Door middel van het doorlopen van deze RI&E krijgt u namelijk een overzicht van alle risico’s die in het bedrijf kunnen spelen. Op die manier kunt u voorkomen dat er ongelukken op de werkplek ontstaan.  

Doordat wet- en regelgeving regelmatig verandert en uw bedrijf ook, is het voor alle bedrijven met personeel verplicht om de RI&E regelmatig, maar in ieder geval eens in de drie jaar, te actualiseren. 

Meer informatie over de RI&E

Vragen?  

Wilt u meer weten over een RI&E? Neem contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.  
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring