Campagne BOVAG en RAI om fietshelm bij kinderen te promoten

Laatste update 14 april 2022 Leestijd: 2 min

BOVAG en RAI Vereniging dragen bij aan de Dag van de Fietshelm door een week lang aandacht te vragen voor de voordelen van een fietshelm bij kinderen. Dat gebeurt online, met banners, en op digitale billboards nabij scholen. BOVAG-leden kunnen meedoen door een of meer van de beschikbare campagneposters te downloaden.

Extra aandacht voor de veiligheid van fietsers is noodzakelijk. Er wordt meer gefietst dan ooit. Er zijn meer fietsen dan ooit. En het aantal verkeersslachtoffers onder fietsers neemt dan ook toe. Tijd om de voordelen van het dragen van een fietshelm nog eens goed onder de aandacht te brengen.

Dag van de Fietshelm 

De fietshelm verkleint het risico op hersenletsel met wel 60 procent en kan bij een ongeluk veel leed voorkomen, zeker bij kwetsbare fietsers zoals kinderen en oudere e-bike-rijders. Om die reden heeft de organisatie 'Artsen voor Veilig Fietsen' in samenwerking met het HersenStrijd fonds en de Hersenstichting de 'Landelijke Dag van de Fietshelm 2022' in het leven geroepen. Woensdag 20 april zijn er tal van activiteiten om de voordelen van het dragen van een fietshelm onder de aandacht te brengen. Zie ook Artsen voor Veilig Fietsen - Hersenstrijd.

Bewustwording 

BOVAG en RAI Vereniging dragen en steentje bij door vanaf 20 april een week lang campagne te voeren, met als doel de bewustwording inzake de voordelen van de fietshelm te vergroten. In deze campagne focussen BOVAG en RAI Vereniging op kinderen. Bij de ski-helm liep het acceptatieproces immers ook via helmen voor kinderen. Er zijn diverse campagne-uitingen gemaakt. Voor online (op websites gericht op ouders), voor digitale billboards nabij scholen en er zijn posters die fietsondernemers kunnen downloaden en ophangen. Alle uitingen tonen stoere kinderen met helm op. Voorzien van de pay-off: Helm op is helemaal af. - Zo maken we fiets nóg veiliger.

Meer informatie voor consumenten is te vinden op www.bovag.nl/fietshelm.

De posters zijn in 3 formaten te dowloaden:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring