Aandeelhouders akkoord met inkoop certificaten Bovemij

Laatste update 22 april 2022 Leestijd: 2 min

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van Bovemij N.V. heeft vandaag de jaarrekening 2021 van het bedrijf vastgesteld, de bestuurders decharge verleend over 2021 en het plan geaccordeerd voor de inkoop van certificaten ter waarde van maximaal 25 miljoen euro.

BOVAG en STAK, die de certificaathouders vertegenwoordigt, gaven de Raad van Bestuur van Bovemij toestemming om voor maximaal 25 miljoen euro certificaten in te kopen. De ingekochte certificaten worden ingetrokken en BOVAG zal vervolgens voor maximaal € 5 miljoen aan aandelen van Bovemij kopen. 

Han ten Broeke zei daarover op de AVA: "BOVAG is Bovemij dankbaar voor het certificaat-inkoopprogramma. Bovemij geeft hiermee gehoor aan de vraag van certificaathouders om een oplossing voor de beperkte verhandelbaarheid. BOVAG steunt dit initiatief met het beschikbaar stellen van een additionele 5 miljoen euro voor inkoop. BOVAG heeft hiertoe besloten omdat het de certificaathouders zeer erkentelijk is voor de investering die zij in 2010 deden. Mede daardoor kon Bovemij groeien naar het financieel gezonde en strategisch sterke bedrijf dat het vandaag de dag is. BOVAG wil op deze manier een bijdrage leveren aan het bieden van een exit voor certificaathouders."

De inschrijving voor de verkoop van certificaten loopt van 25 april tot en met 25 mei; de inkoop van de certificaten zal plaatsvinden na uitkering van het dividend.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring