Vaststellingsaanvraag NOW 1 uiterlijk 31 oktober, extra tijd voor derden- of accountantsverklaring

Laatste update 23 september 2021 Leestijd: 2 min

Tot 31 oktober 2021 is het mogelijk om de definitieve berekening van de eerste NOW-aanvraagperiode in te dienen bij het UWV. Afhankelijk van de hoogte van het voorschotbedrag moet bij de vaststellingsaanvraag een derden- of accountantsverklaring ingediend worden. Bedrijven kunnen tot veertien weken na de vaststellingsaanvraag een accountants- of derdenverklaring indienen. Dat verlicht de druk bij de accountants.

In eerste instantie moest de accountants- of derdenverklaring aanwezig zijn op het moment dat de vaststellingsaanvraag bij het UWV ingediend werd. Omdat de deadline voor de vaststellingsaanvraag steeds dichterbij komt en het voor de accountants soms niet mogelijk is om de deadline te halen, hebben ze aan de bel getrokken. Naar aanleiding hiervan heeft het ministerie van SZW besloten om bedrijven extra tijd te geven om de accountants- of derdenverklaring in te dienen, namelijk binnen veertien weken na indienen van de vaststellingsaanvraag.

Het is overigens erg belangrijk dat u de aanvraag voor vaststelling van de NOW-subsidie op tijd doet. Als het UWV voor 1 november geen aanvraag heeft ontvangen dan wordt de definitieve NOW-subsidie vastgesteld op nul. U moet het voorschot dan volledig terugbetalen. Het uitstel van veertien weken om de accountants- of derdenverklaring in te dienen geldt ook alleen als de vaststellingsaanvraag uiterlijk 31 oktober 2021 is aangediend.

Wanneer accountants- of derdenverklaring verplicht?

Of u een accountants- of derdenverklaring moet indienen bij de controle voor de NOW 1 is afhankelijk van de hoogte van het subsidiebedrag en de definitieve tegemoetkoming. Het UWV heeft daar een handig stroomschema voor gemaakt:

Stroomscheam-NOW-1.jpg

Bron: UWV.

Vragen?

Heeft u vragen over de vaststelling van NOW 1? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring