[Terugkijken] BOVAG Prinsjesdag De Nabeschouwing over verduurzamen, autobelastingen en bankenproblematiek

Laatste update 24 september 2021 Leestijd: 2 min

Wat betekenen de kabinetsplannen die afgelopen dinsdag op Prinsjesdag zijn gepresenteerd voor u als BOVAG-ondernemer? Om die vraag draaide BOVAG Prinsjesdag De Nabeschouwing vandaag. Tijdens deze live uitzending in het BOVAGhuis sprak voorzitter Han ten Broeke onder andere met Jacco Vonhof (MKB-Nederland) en Pieter Grinwis (ChristenUnie) over de plannen rondom autofiscaliteit en vergroening van het wagenpark. Ook werd er gesproken over de uitdagingen van het mkb, nu banken steeds terughoudender zijn bij het verstrekken van leningen (voor duurzame investeringen of een bedrijfsovername) en het afstorten van cash steeds moeilijker maken. U kunt De Nabeschouwing hieronder terugkijken. 

Bekijk de gehele uitzending: 

Bekijk De Nabeschouwing per thema

Prinsjesdag in het algemeen

Wat gebeurt er iedere derde dinsdag in september? Waarom is dit een belangrijk moment? Waarom is deze Prinsjesdag anders? Dit zijn vragen die bij dit onderdeel van De Nabeschouwing centraal staan.

Bekijk: Prinsjesdag in het algemeen

Wat betekenen de Prinsjesdagplannen voor ondernemers?

In dit blok gaan we in op de betekenis van de prinsjesdagplannen voor ondernemers. Onderwerpen als ODE-lasten, betaling voor vergroening (netcapaciteit) en problematiek met banken (contant geld, dienstverlening banken, beeldvorming branche) komen hierbij aan bod.

Bekijk: Wat betekenen de Prinsjesdagplannen voor ondernemers?

Autobelastingen

In het laatste programma-onderdeel van Prinsjesdag De Nabeschouwing leggen we de Prinsjesdagplannen naast het autobelastingplan dat BOVAG samen met coalitiepartners aan Den Haag voorstelde. We praten u bij over subsidie voor de elektrische auto, bijtelling, autonome vergroening en het BPM vaststellings- en betalingsmoment.

Bekijk: Autobelastingen

Samenvatting en meer

Kijk voor de samenvatting en nog meer informatie op mijn.bovag.nl/prinsjesdag2021.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring