Onbelaste reiskostenvergoeding thuiswerkers opnieuw verlengd

Laatste update 23 september 2021 Leestijd: 2 min

De maatregel dat werkgevers aan hun medewerkers een onbelaste vergoeding voor vaste reiskosten kunnen geven ondanks dat zij thuiswerken, wordt opnieuw verlengd. Ditmaal tot 1 januari 2022. Daarna wordt de vergoeding zeer waarschijnlijk voorgezet en inwisselbaar met de nieuwe onbelaste thuiswerkvergoeding.

Normaalgesproken mag een vaste reiskostenvergoeding alleen onbelast vergoed worden als medewerkers minimaal 36 weken of 128 dagen naar het werk reizen (bij een fulltime dienstverband). Vanwege de coronamaatregelen is deze eis losgelaten. De vrijstelling voor vaste reiskostenvergoedingen geldt overigens alleen voor vaste vergoedingen voor reiskosten die de werkgever al voor 13 maart 2020 betaalde.

Thuiswerkvergoeding

Vanaf 1 januari 2022 wordt de onbelaste reiskostenvergoeding waarschijnlijk voortgezet, als regeling naast een nieuwe thuiswerkvergoeding. Deze biedt werkgevers de mogelijkheid om hun werknemers een onbelaste vergoeding van 2 euro per thuisgewerkte dag of dagdeel te geven voor bijvoorbeeld water- en elektriciteitsverbruik, verwarming, koffie en thee en toiletpapier. De werkgever kan per dag óf de thuiswerkkostenvergoeding, óf de reiskostenvergoeding van maximaal € 0,19 per kilometer geven. 

Beide regelingen moeten via een wetsvoorstel nog worden goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer. Als dit gebeurt gaan ze in op 1 januari 2022. 

Meer informatie over de onbelaste reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding vanaf 1 januari 2022 vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Vragen?

Heeft u vragen over de onbelaste reiskostenvergoeding of thuiswerkvergoeding? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring